ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Ο Μιχάλης δασκαλάκης εξασκεί το επάγγελμα του κτηνίατρου για πάνω από 10 χρόνια και η πορεία του στον χώρο του έχει χαρίσει μεγάλη εμπειρία τόσο στα κατοικίδια όσο και στα παραγωγικά ζώα.
περισσότερα...
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Το ιατρείο ειδικεύεται στην μαιευτική - αναπαραγωγή ενώ παράλληλα παρέχει πληθώρα άλλων υπηρεσιών όπως πρώτες βοήθειες, αιματολογικές - βιοχημικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις κλπ
περισσότερα...
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΘΡΑ
Επιλογές
Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

 • Η καλή συνεργασία ανάμεσα στους ανθρώπους έχει πάντα τους δικούς της ιδιαίτερους κωδικούς. Είτε είναι η πρώτη φορά που αποκτάτε ένα μικρό ζώο συντροφιάς είτε ανήκετε στους «έμπειρους » ιδιοκτήτες με …ευρύ κύκλο γνωριμιών στον χώρο του κτηνιατρικού επαγγέλματος, ο δεκάλογος που ακολουθεί σίγουρα θα σας είναι χρήσιμος.
 • Περιέχει όλες τις ιδιαιτερότητες ενός αληθινά δύσκολου επαγγέλματος και διασφαλίζει την καλή σχέση που θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους αυτοί που από κοινού φροντίζουν ένα αγαπημένο πλάσμα.
 • Οσο έμπειρος κι αν είναι ένας γιατρός, είναι αδύνατον να διαγνώσει μια παθολογική κατάσταση, αν δεν ξέρει τα συμπτώματα της. Ο σκύλος ή η γάτα δεν μπορούν να του περιγράψουν που πονούν ή πότε έκαναν τελευταία φορά εμετό – όλα αυτά θα πρέπει να τα εξηγήσετε εσείς. Και για να τα εξηγήσετε, θα πρέπει να τα ξέρετε!
 • Μην πάτε ποτέ απροετοίμαστοι στον κτηνίατρο, μην του στείλετε τα ζώα σας με κάποιον φίλο που ήταν εύκαιρος και βέβαια, μην απαιτείτε διάγνωση με τη θέα του μικρού σας φίλου.
 • Δεν τελειώσατε με το ζήτημα επειδή τον πήγατε στον γιατρό – για την ακρίβεια μόλις έχετε αρχίσει… Για τον ίδιο ακριβώς λόγο , φροντίστε να είστε μαζί του απόλυτα ειλικρινής – ακόμη κι αν …δεν σας συμφέρει. Το ότι πάνω στην απελπισία σας ψεκάσατε τον σκύλο με εντομοκτόνο για να φύγουν τα τσιμπούρια μπορεί να μην είναι προς τιμήν σας, λύνει όμως όλο το μυστήριο της τρομερής δερματίτιδας που του ζητάτε να θεραπεύσει ! Αρα, πρέπει να το ξέρει.
 • Ο σκύλος σας είναι νευρικός και ενίοτε δαγκώνει και η γάτα σας διαισθάνεται τον κίνδυνο και προβάλλει από το καλάθι της σας τίγρης. Το δίκιο τους βουνό αλλά και η αρμοδιότητα να τα συγκρατήσετε σταθερά πάνω στο εξεταστικό τραπέζι , απόλυτα δικιά σας.
 • Ο κτηνίατρος δεν είναι θηριοδαμαστής, εξετάζει πολλά ζώα κάθε μέρα και τα χέρια του είναι τα εργαλεία της δουλειάς του. Μην σας κακοφαίνεται – είναι λογικό να τα προφυλάσσει.
 • Η κτηνιατρική είναι μια επιστήμη απόλυτα αντίστοιχη με την ιατρική. Η μοναδική τους διαφορά είναι το αντικείμενο τους. Δεν υπάρχει βέβαια περίπτωση να μην κάνετε τις εργαστηριακές εξετάσεις που θα ζητήσει ο παθολόγος σας – μην το κάνετε λοιπόν όταν το ζητάει ο κτηνίατρος!
 • Οποιαδήποτε ασθένεια αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά στην αρχή της κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ. Μην αφήνετε πολύτιμο χρόνο να περνά και μην προσπαθείτε να βρείτε λύση… από το τηλέφωνο. Επισκεφθείτε αμέσως τον κτηνίατρο μόλις αντιληφθείτε κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Κερδίστε χρόνο αλλά και …χρήμα.
 • Μεταφέρετε στο ιατρείο τον σκύλο σας πάντοτε δεμένο με το λουρί του και τη γάτα σας μέσα στο ειδικό καλάθι. Ετσι, θα αποφύγετε κακοτοπιές με άλλους τετράποδους πελάτες που περιμένουν στον προθάλαμο. Επιπλέον θα βοηθήσετε τον κτηνίατρο να διατηρήσει τον χώρο του όπως θέλετε κι εσείς να τον βρίσκετε: καθαρό!
 • Ο κτηνίατρος είναι γιατρός, δεν είναι εκτροφέας και αναγνωρίζει αυτό ακριβώς που βλέπει μπροστά του. Σαφώς μπορεί να σας πεί σε ποια ράτσα ανήκει το ζώο σας , μην έχετε όμως την απαίτηση να σας επιβεβαιώσει την καθαροαιμία 7 προηγούμενων γενεών. ! Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνον με το πιστοποιητικό καθαροαιμίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ιατρική.
 • Οσο μεγάλη πείρα με ζώα κι αν έχετε, αν … δεν είστε απόφοιτος κτηνιατρικής σχολής , μην επιχειρείτε διαγνώσεις και ακόμα χειρότερα, θεραπείες. Οι ερασιτεχνικές προσεγγίσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του ζώου σας.
 • Η αληθινή αγάπη για τα ζώα είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί ως κτηνίατρος. Επειδή, όμως, μέσα στο ιατρείο του εργάζεται ( όπως ακριβώς εργάζεστε κάπου κι εσείς) είναι λογικό πως θα πρέπει και να αμοίβεται. Μην επικαλείστε τα φιλοζωϊκά του αισθήματα για να πετύχετε καλύτερες τιμές. Και οι παιδίατροι αγαπούν τα παιδιά, κανείς όμως δεν διανοείται να μην τους πληρώσει γι αυτό…
 • Αν για οποιοδήποτε λόγο, αποφασίσετε να αλλάξετε κτηνίατρο, αποφύγετε να ζητήσετε την γνώμη του καινούργιου για τις πράξεις του προηγούμενου.
 • Δεν θα σας απαντήσει – κι αυτό δεν είναι «συντεχνιακή» τακτική. Η περίφημη «ιατρική δεοντολογία» δεν είναι τίποτα άλλο από την βαθειά επίγνωση πως ένα ιατρικό πρόβλημα ποτέ δεν είναι απλό και πως οι προσεγγίσεις του είναι πάντοτε πολλές και διαφορετικές. Επιλέξτε αυτόν που σας δημιουργεί αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Είναι αρκετό.
επιστροφή